30 Kasım 2016 Çarşamba

Eski Mobilya (Sehpa) Yenileme (BOYAMA AŞAMASI)

Selamlar :)

Sırada sehpamızın zımparalanma ve boyanma aşamaları var.

Sehpamızın Zımparalanmış Hali


Ben sehpayı sadece cilası gidecek kadar zımparaladım. Ancak siz ne kadar çok zımpara yaparsanız o kadar pürüzsüz bir yüzey elde edersiniz ve boyanın yüzeye tutunmasını kolaylaştırmış olursunuz.
Zımpara yaptıktan sonra yüzeyde çukurluklar varsa macunla doldurmalısınız. Ben malzeme eksiğinden dolayı bunu yapamadım. Zımpara işlemi bittikten sonra ıslak bezle her yerini sildim, tozlarından arındırdım ve kurumasını bekledim.


İlk kat boya sonrası

Sehpaya ilk kat boyayı attıktan sonra bu şekilde görünüyordu. İlk kat boyayı sürerken rulo fırçayı kullandım. Ancak  bu fırçanın pek kullanışlı olmadığını farkettim. Çünkü fazla miktar boya alıyordu ve bu nedenle hep damlama yaptı. Ama tabii ki kullanmaya alışkın olanlar kolaylıkla yapabilirler. Ben acemi olduğum için beceremedim pek.

Sonraki katların boyasını kestirme fırça ile yaptım. Toplam yaklaşık 4-5 kat boya sürdüm. Her kat arasında en az 5 saat bekledim.




Gördüğünüz bu hali boyamanın bitmiş hali. Ben boyarken birkaç hata yaptım. Fırça izleri ve damlama izleri kaldı. Bu sehpa gözden çıkardığım bir parça olduğu için bu durumu fazla önemsemedim. Tecrübe kazanmış oldum ve hatalarımdan ders aldım.

Boya tamamen kuruduktan sonra vernikleme aşamasına geçtim. Polisan'ın sprey parlak verniğini kullandım. Vernikleme işlemini balkonda yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Polisan Sprey Vernik

Vernik de kuruduktan sonra sehpam son şeklini aldı. Ve evimizin bir köşesinde yerini aldı.


MUTLU SON





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder